ACADÉMIE NATIONALE DE CUISINE Association created in 1977

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COMPETITIONS

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AN INTERNATIONAL PRESENCE

SUPPORTING, TRANSMITTING, PROMOTING

Supporting young people in training and professionals. 

Enhancement of culinary know-how of all gastronomic professions - from kitchen to the dining room. 

Discover the wealth of regional products. 

SUPPORT

Lead YOUNG PEOPLE on their way TO PROFESSIONALS

It’s been more than 50 years that the Académie Nationale de Cuisine started to organize high-ranked competitions. They challenge talented young people, promote their exchange with experienced professionals to witness magical moments of transmission, inclusion, encounters, opportunities, recognition...

"Believe in people, help them, share your experience with them, because only together we are strong!"

Jean-Marc Mompach (President of the ANC 2019-2025)

OUR MISSION

Events to come together

Intronizations, gala dinners, competitions, expositions, events opportunities for an exchange of our passion and know-how to share and transmit our passions.

LATEST NEWS

9 December 2025
© Photo : Nouvelles Gastronomiques - Sandrine Kauffer
20 August 2025
Notre président a eu l’honneur de représenter l’Académie Nationale de Cuisine lors du Jordan International Food Festival, à l’invitation de Jacques Rossel de la Royal Academy of Culinary Arts . À cette occasion, une collabororation avec le Chef Nashwan et les équipes du Mövenpick Dead Sea pour un repas de prestige, mêlant savoir-faire français et hospitalité jordanienne. Un immense merci à tous les cuisiniers, serveurs et collaborateurs qui ont rendu ce moment possible. Cette expérience illustre pleinement nos valeurs de partage, transmission et rayonnement de la gastronomie française à l’international. Les rencontres inspirantes avec de nombreux chefs du monde entier ouvrent la voie à un avenir riche en échanges culinaires et internationaux.
8 August 2025
Dans les Ardennes, 7 nouveaux membres actifs intronisés le 28 juillet dernier